01 Şubat 2009
Ulusal Görev, Mesleksel Ödül…
Gazetecilik ödülleri arasında öylesine mesleksel anlamlı ve kişiye özel bir ödül türü vardır ki, gazete okuyucusu da, televizyon seyircisi de bu ödülün kimin tarafından, ne nedenle ve kime verildiğini duymaz. Aslında, böylesi anlamlı ve özel bir ödül kazandığını, o ödülü kazanan gazeteci de duymaz. Fakat o, bunu duyumsar. Çünkü kazandığı ödülün, bir önceki görevinde gösterdiği başarısının kutlaması olduğunu bilir. “Bir gazeteciye verilen her yeni görev, onun bir önceki görevindeki başarısının ödülü” ilkesidir bu…
Bu tür ödülün bir de, okuyucu tarafından verileni vardır.
Kendisine emanet edilen bir haberi ya da belgeyi, mesleksel ve kişisel nezaket kırmızı çizgileri içinde değerlendiren bir gazeteci, kısa bir süre içinde okuyucusunun karşısına benzer değerde bir haber ya da belgeyle çıktığında, bilin ki bu, duyulmayan, fakat duyumsanan bir ödülün belgesidir.
Bütün Dünya çalışanları geçen ay, şimdi sizle paylaştığımız işte böylesi anlamlı ve çok özel bir ödüle sahip oldular.
“Türkler ve Kürtler Cephesi’nin Batı cephesi karşısındaki ortak sesini” duyuran tarihsel belgenin, Bütün Dünya’nın bir önceki sayısında hak ettiği düzeyde değerlendirildiğini gören 90 yaşındaki sürekli okuyucumuz Sayın Halide Ertekin, “sandığındaki aile mirası” çok önemli bir belgeyi halkımıza, bizim aracılığımızla duyurmak istedi.
Bu tarihsel belge, Erzurum Kongresi’nden başlayarak Mustafa Kemal Atatürk’ün yanından ve izinden ayrılmayan Anadolu kahramanlarından ve TBMM Birinci Dönem Erzincan Milletvekili Hayırlızade Tevfik Bey’in, yaşamı süresince cüzdanında sakladığı, vefatından sonra ise kızı Halide Ertekin tarafından “aile sandığı”nda saklanan Hacı Bektaş Veli Çelebisi Veliyeddin Çelebi’nin 1923 yılında yayımladığı çok önemli bir duyurudur.
Bu belgeyi özellikle bugünlerde yayımlarken, “Ulusal bir görev” yapmamızın gururunu yaşıyoruz, mesleksel bir ödül kazanmamızın mutluluğunu duyumsuyoruz.
Etiketler:Erzincan Milletvekili, Erzurum Kongresi, Gazetecilik ödülleri, Hacı Bektaş Veli Çelebisi, Halide Ertekin, Hayırlızade Tevfik Bey, Mustafa Kemal Atatürk, TBMM Birinci Dönem, Veliyeddin Çelebi