01 Nisan 2008
Umut çiçeklerimiz…
Kirazların Nisan’da açan çiçekleri, iki ay sonra kiraz taneleri olgunluklarıyla tatlandırdıkları dilimizi ne yazık ki anlayamıyorlar.
O nedenle şimdiden teşekkür edemiyoruz onlara, şimdiden kutlayamıyoruz onları…
Oysa yine bir kiraz çiçeği pembe beyazlığıyla her yılın Nisan’ının getirdiği bir başka umut simgemizi, içimizin en içinden gelen coşkulu bir mutluluk duygusuyla kutluyoruz.
Bu umut simgemiz, çocuklarımızdır. Her Türk çocuk, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, 1920 yılındaki bir kiraz çiçeği pembe beyaz temizliğini ve umudunu simgelemektedir. Her 23 Nisan’da onları, işte bu anlamlı özellikleri nedeniyle kutluyoruz.
İlk on yıl boyunca Ulusal Egemenlik (Milli Hakimiyet) Bayramı olarak kutlanan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşu olayı, 1930 yılından buyana, bu nedenle, “Çocuk Bayramı” olarak da kutlanmaktadır.
Ulusumuzun ve ülkemizin geleceğinin tadını şimdiden müjdeleyen bu umut çiçeklerimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, bu yıl da yine, içimizin en içinden gelen coşkulu bir mutluluk duygumuzla bir kez daha kutluyoruz.
Ve ne mutlu bize ki, bu umut çiçeklerimiz dilimizi anlıyorlar.
* * *
Yalnızca dergimizin değil, Türk basınının da üstat yazarı Eser Tutel, kendine özgü zarif anlatım biçemiyle bu kez, “Çankaya Köşkü’nün Hanımefendileri”ni yazdı. İki bölümde yayımlayacağımız bu çalışmasını da okurken, üstat yazarımızın bu meslek unvanına ne denli hak edilmişlikle sahip olduğuna bir kez daha tanıklık edeceksiniz.
Etiketler:Çankaya Köşkü, Çocuk Bayramı, Eser Tutel, kiraz, kiraz çiçekleri, Nisan, TBMM, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Ulusal Egemenlik Bayramı